ā€˜ELK ONTWERP, HOE GROOT OF KLEIN OOK, MOET IETS TOEVOEGEN VOOR MENS, DIER, MILIEU EN OMGEVING.ā€™

Jeroen Hamers is landschapsarchitect en tuinarchitect. Hij maakt stedelijke- en landschappelijke inrichtingsplannen, visies en ontwerpt landschappelijke tuinen.

Van jongs af aan is Jeroen buiten te vinden, gefascineerd door alles wat groeit en leeft. Hij maakte al tuinontwerpen voor familie en legde die zelf aan. Dat zijn hobby zijn vak zou worden was snel duidelijk.

De 15 jaar ervaring van Jeroen is breed, de opdrachten steeds weer uniek. Na zijn studie Landschapsarchitectuur aan Wageningen Universiteit ging hij als tuin- en landschapsarchitect aan de slag bij ontwerpbureaus. Maar hij wilde zijn droom waarmaken: een eigen bureau. Sinds 2012 werkt hij met plezier voor zichzelf en werkt aan projecten in het hele land.

De focus ligt op circulariteit, ecologie en het integreren van natuur en architectuur, op het raakvlak van landschapsarchitectuur en tuinarchitectuur. De afwisseling tussen het werken op landschappelijke schaal en het werken in de tuin werkt versterkend.

Het vraagt om technische kennis, een groot inlevingsvermogen en conceptueel en integraal denken. Als tuinarchitect kijkt Jeroen naar een kleine tuin met een visie op het grotere geheel. Als landschapsarchitect heeft hij veel baat bij praktijkkennis en gevoel voor ruimtelijke beleving op microniveau.